Консультационный центр
организатор
ЕЛЕНА ПОЧТАРЁВА
т. 362-32-09
Киев ул.Васильковская 28
ЗЕМЛЕ ПОМОГАТЬ НУЖНО! СИЛЫ ЕЙ ПРИДАЁТ ЛАСКА И БЕРЕЖНОЕ ОБРАЩЕНИЕ.
Поиск по сайту:
Вверх

Статьи

Лекарственные растения

Справжній іван-чай

Марія ГАЗНЮК, м. Київ.

іван-чай фото Про іван-чай (кіпрей, хаменерій вузьколистий) останні роки дізналось багато людей, і я також. Чотири роки тому вирішила запастися цим диво-чаєм для своєї родини. Та що це? Напій із ретельно зібраних та висушених за всіма правилами молодих листків викликав здивування: без кольору та запаху, на смак – трава травою Та чому ж тоді чай?

Чому іван-чай у свій час приносив величезний прибуток державі при продажу в інші країни? Лише згодом вдалося знайти інформацію ПРАВИЛЬНОГО виготовлення ІВАН-ЧАЮ. Вже третій рік ми насолоджуємось та зміцнюємо здоровья цим насправді смачним ароматним напоєм. Тож і ви, купуючи іван-чай, що навіть почав з’являтися в продажу у великих супермаркетах, зверніть увагу як визначити його якість.

Для того, щоб іван-чай отримав всі свої прославлені якості, його листочки мають пройти після збирання процес ферментації. Якщо коротко – молоді листочки з верхньої половини стебла після збору перетирають руками, щоб вони пустили сік та потемніли. Потім сировину лишають на 12-24 години, накривши натуральною зволоженою тканиною, щоб пройшов процес ферментації. Залежно від тривалості цього процесу отримують різний за міцністю чай, з`являється дуже приємний неповторний аромат, який зберігається (!!!) при висушуванні сировини. Приємний своєрідний запах при купівлі іван-чаю відчутний навіть крізь упаковку – це ознака якісного продукту. Доречі, контакт з металом зібраної трави значно знижує енергетичну силу отриманого напою.

За кольором якісний іван-чай у пакеті має бути темний до майже чорного, це залежить від ступеню ферментації, листки можуть бути сильно кручені. Ступінь ферментації впливає лише на смакові якості – купуйте який вам подобається. В пакеті повинні бути відсутні стебла та грубі частини рослини, можуть зустрічатися рожеві квіточки. Якщо вміст пакету схожий на нарізану та висушену траву з стеблами блідо-зеленого кольору – це просто висушена трава рослини і до саме чайного напою не має відношення, хоч і має лікарські властивості. Іван-чай при щоденному вживанні комплексно м`яко регулює всі системи людського організму, причому дуже індивідуально. Одній людині він додасть бадьорості, іншу – заспокоїть та допоможе врівноважити нервову систему. Саме завдяки цьому напою ще в недалекі часи люди були врівноважено-спокійними, тому й міцне здоров`я мали.

Слідкуйте за виходом нових статей, щоб прочитати продовження, в якому буде описано як виростити іван-чай на власній ділянці, як його правильно збирати та сушити. Придбати чай можна у нашому клубі.

Подписка на получение статей